dilluns, 10 de maig del 2010


Podeu llegir la intervenció sencera de la Secretària General, Elisa Revilla, en el moment de rebre el premi.

“Moltes gràcies. En nom dels directius, professors, pares i alumnes de Comte Guifré, moltes gràcies a l'ADAC per aquest reconeixement a la feina feta.
Esperem que aquesta distinció servirà també per donar a conèixer més el nostre institut que pateix d'un dèficit evident de comunicació. Possiblement hem descuidat que en la nostra societat a més de SER cal semblar-ho.
Durant tots aquests anys ens hem dedicat a tirar endavant el nostre projecte havent de superar no poques dificultats tant d'ordre estructural com econòmic. Cal considerar que quan vam començar no teníem model a Catalunya Nord i que ens calia bastir-ne un que encabís les línies identitàries i culturals que són les nostres sense entrar en contradicció amb les normatives oficials franceses. Tot un repte. Som orgullosos de poder dir que ens hem sortit, obrint camí als que han vingut després.
Volíem també proposar un projecte que correspongués al país real en el qual vivíem i així vàrem obrir la inscripció a tots els alumnes, sense discriminació, parlessin o no català. Un programa inicial, basat en la immersió, els dóna els mitjans de poder-se incorporar ràpidament i seguir els cursos en català sense dificultat
Aquesta doble aposta també s'ha guanyat. Els alumnes que acaben el primer cicle de secundària s'incorporen sense problema a l'ensenyament oficial francès tant públic com privat i són ja uns quants els que continuen estudis superiors al Principat.
Actualment, tots ho sabeu, hi ha crisi. Paraula màgica que tanca moltes portes i nosaltres també l'estem patint, amb una reducció dràstica de certs ajuts institucionals, que posen en perill la nostra continuïtat.
Per això és important rebre ara aquest premi que emana de la societat civil , fent honor a una tradició nostrada que vol que allà on no arriba la institució el país la sap suplir, fent avançar els projectes que sent com a propis. Ho estem veient ara mateix amb les consultes per la independència.
Si tots vosaltres també sentiu el nostre projecte educatiu proper i voleu col·laborar-hi, és molt fàcil, empleneu una butlleta de l'associació d'Amics i a tall personal, associatiu o empresarial feu-vos socis.
Fareu així que aquest símbol de reconeixement que ara tinc a les mans sigui tant vostre com nostre.
Moltes gràcies un cop més"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada